Blogg

Valg av rute på Kilimajaro

Publisert: 01/09/2022 Oppdatert: 22/09/2022
Et av de vanskelige valgene man må ta er hvilken rute man skal gå og hvor mange dager man skal bruke på Kilimanjaro. Man kan enkelt si det finnes to typer ruter, teltruter og hytterute. 

 Marangu-ruten er vanligvis er en fem- eller seks-dagers tur (inkludert nedstigning), Machame-ruten kan gjøres i enten seks eller syv dager, mens Lemosho-ruten kan gjøres i løpet av syv eller åtte dager. Rongai-ruten som starter i nord kan bestiges på fem, seks eller syv dager. 

Dersom du velger Machame 6-dager, vil den fjerde dagen være en lang dag fra Barranco Camp (3960m) til Barafu Camp (4640m).
På syv dagers bestigning, vil denne dagen bli brutt i to kortere dager, og du vil bli en natt i Karanga Camp.
Dette gir bedre akklimatisering og en mer uthvilt kropp før toppstøtet fra Barafu. 

Vi anbefaler alltid våre kunder å bruke lengst mulig tid på fjellet. Her er noen grunner til hvorfor:

Akklimatisering
En av de største risikoene på Kilimanjaro er høydesyke. Dette kan stoppe deg fra å nå toppen, og i alvorlige tilfeller kan det forårsake skade på kroppen din.

Så snart du begynner å gå på Kilimanjaro, skjønner du raskt at "pole pole" er favoritt ordene til guidene. Det betyr "sakte sakte" på swahili, og er nøkkelen til en vellykket bestigning. Jo langsommere du stiger opp, jo mer tid har kroppen din til å akklimatisere, og dermed bedre er sjansene dine for å nå toppen, og å unngå høydesyke. Så igjen hjelper flere dager på fjellet vanligvis med dette.

Med dette i betraktning anbefaler vi generelt våre kunder å benytte seg av Machame med akklimatisering. 

En flott opplevelse
Kilimanjaro er et merkelig, dramatisk og vakkert fjell, og under bestigningen passerer du gjennom en rekke forskjellige klimasoner og ser en rekke forskjellige landskap. En lengre bestigning gir deg mulighet til å ta inn mer av dette spesielle stedet, og langsommere tempo og høyere antall dager på fjellet vil bety at du har mer tid og energi til å virkelig nyte opplevelsen, med kortere daglige avstander og flere stopp.

For å sette prikken over I'en på din reise til Kilimanjaro kan du kombinere bestigningen med avslappende dager på eksotiske Zanzibar eller i en av Tanzanias mange nasjonalparker.