Blogg

Hvordan velge rett safari i kombinasjon med Kilimanjaro

Publisert: 22/09/2022 Oppdatert: 22/09/2022
Å kombinere Kilimanjaro med en safari er en drøm for mange! 
Vi tilbyr safarier fra 2 - 5 dager i kombinasjon med Kilimanjaro. Hvilken skal du velge?

På Kilimanjaro.no finner du mange kombinasjoner mellom Kilimanjaro og safari og Kilimanjaro i kombinasjon med safari og Zanzibar. Når du først reiser så lang som fra Norge til Tanzania for å bestige Afrikas høyeste fjell må du unne deg en stor safariopplevelse også. Vi har lagt til rette for safari til mange nasjonalparker i kombinasjon med din Kilimanjaro bestigning.

Hva skal jeg velg og hva er en stor safariopplevelse?

Du velger aldri feil nasjonalpark – selv om nasjonalparkene har sine årstider som kan anbefale framfor andre årstider.
Vi har datofestede avganger som styrer unna regntider og gir gode opplevelser på de datoene vi har valgt ut for at du skal få de beste opplevelsene uansett når på året du reiser.

Machame ruten med akklimatisering og safari i Masai Maratilbyr vi f.eks. kun i perioden juni - oktober da det er i disse månedene migrasjonen, også kalt “the great migration” befinner seg i Masai Mara i Kenya.

Machame ruten med akklimatisering og safari i 3 parkersom tar deg til Serengeti tilbyr vi f. eks.kun i perioden november til mars. Det er da migrasjonen befinner seg her.

Velger du en av våre turer som tar deg med til 2 parker tar vi deg med til Lake Manyara og Ngorongoro Krateret som har jevnt godt dyreliv hele året.

Velger du en av våre turer vil valget bli riktig sett ut i fra dine ønsker angående lengde og innhold.


 

Hvor skal jeg bo når jeg er på safari?

Det er kanskje et av de viktigste spørsmålene du bør stille deg og bevisstgjøre deg på før du reiser på safari. Om du relaterer safariopplevelse til kun å kjøre rundt i våre safari kjøretøy på dagtid og se etter dyr sammen med våre svært dyktige sjåfører/guider, har du kanskje tatt bort 30 % av totalopplevelsen.

Disse 30 % relateres til valg av rett lodge eller camp i nasjonalparkene.

Det er en betydelig forlengelse av safariopplevelsen ( resterende 30 %) å ta denne med seg «opp i senga» - bli vekket av ei løve som brøler like i nærheten.

Eller sitte ute på terrasse på lodge/campen meg et glass med god drikke og se på dyrelivet tett ved og høre på de intense lydene som forandre seg i det dagen går over til natt.

For at du skal få oppleve dette må rett lodge/camp bli valgt.

Kilimanjaro.no har gjort dette valget for deg.
Du bor selvsagt sentralt i forhold til de store opplevelsen.