Generell informasjon om våre turer

Hvem kan delta?

Å nå Kilimanjaros topp, Uhuru Peak på nesten 6000 m.o.h er ikke «Walk in a park». Det krever sin kvinne og mann, men vi mener at toppen er tilgjengelig for mange, men slett ikke alle når sitt mål - å stå på toppen. Det er krevende både fysisk og psykisk, men ditt pågangsmot, motivasjon, gode humør og tur lyst sammen med vårt fantastiske team er til svært god hjelp. De utfordringene du vil møte underveis, vil variere fra person til person men mange vil nå toppen uten mange plager i høyden; som manglende matlyst, nedstemthet, utmattelse og hodepine. Kilimanjaro.no sin Kilimanjaro ekspert vil gi deg mange gode råd og forberede deg godt på turen.

Tanzanianske myndigheter har satt aldersgrensen til 10 år. Det er et klart foreldreansvar å vurdere om og når et barn er modent for en Kilimanjaro tur. Kilimanjaro.no har som tilleggskrav; barn mellom 10 år og 18 år må returnere sammen med ansvarlig voksen om en bestigning må avbrytes.  

Vi har svært god topp statistikk, med mange lykkelige deltaker som har fått sitt velfortjente diplom etter å ha stått på Afrikas tak.  

Turforbredelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i skog og mark. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lange fotturer i fjellheimen er god oppladning. Legg rolige turer til områder med bratte bakker, for å trene opp ledd og styrke leddbånd. Bruk også staver for å overføre litt belastning fra kne og hofteledd til overkroppen. En trent kropp har alltid en bedre turopplevelse. For å trene deg opp til en Kilimanjaro tur bør du også satse på kondisjonstrening som øker oksygenopptak. For å øke oksygenopptaket må intensiteten på treningen være så høy at det er umulig eller vanskelig å før en samtale med treningspartnere under selve treningsøkten. Tren gjerne 2 – 3 ganger i uka à min. 1 time.  Såkalt 30 - 15 trening er svært effektivt for å øke oksygenopptaket. 30 - 15 trening gjennomføres med 30 sekunder løping med relativt høy belastning, opptil 80 % av din yteevne etterfulgt av 15 sekunder lav belastning, 50 prosent innsats. Jogg deg varm eller varm godt opp før øktene starter. 

Benytt deg gjerne av NTNU`s 7 ukersprogram i forbredelsen. 

Vårt team

Det er krav fra tanzanianske myndigheter, at guidene skal være sertifiserte. Dette er viktig om noen skulle skade seg eller ha andre grunner til å avbryte bestigningen av Kilimanjaro. Om noe må returnere av nevnte grunn er det alltid med guide og bærer. Myndighetene har også satt krav om hvor mye en bærer har lov til å bære. Kilimanjaro.no har satt en lavere grense for deltakerbagasje som leveres til bærerne før turstart, denne må ikke overstige 15 kg. Erfaringsmessig er dette mer en tilfredsstillende for å få med seg nok klær og personlig utstyr for å bestige Kilimanjaro på en trygg og komfortabel måte. Det er alltid tilstrekkelig antall guider med på en tur og i tillegg kokk og bærere.   

I mer enn 18 år har vi som driver Kilimanjaro.no tilrettelagt reiser for eventyrlystne nordmenn som drømmer om å bestige Kilimanjaro. Vi sørger også for at våre bærere, kokker og guider får en lønn som ligger over tariff og at de har gode arbeidsvilkår. Dette er kvalitet!

Vi omgås et folk og en kultur som har en ressurstilgang som ligger langt fra vår. Kilimanjaro.no støtter arbeid med å sikre de virkelige heltene, guidene, kokkene og bærerne gode arbeidsbetingelser på Kilimanjaro. Derfor er Kilimanjaro.no medlem av Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP)

Når du bestiger Kilimanjro er det svært mange dyktige tanzanianer med flere 100 turer bak seg som sørger for at du får en minnerik tur med excellent forpleining.

Bak deg som deltakerne stiller vi med følgende tema:
Ved 2 deltakere: 2 guider, 1 kokk og 9 supplerende mannskaper, bærere
Ved 4 deltakere: 2 guider, 1 kokk og 15 supplerende mannskaper, bærere
Ved 6 deltakere: 3 guider, 1 kokk og 20 supplerende mannskaper, bærere
Ved 8 deltakere: 4 guider, 1 kokk og 25 supplerende mannskaper, bærere
Ved 10 deltakere: 5 guider, 1 kokk og 34 supplerende mannskaper, bærere
Ved 12 deltakere: 6 guider, 1 kokk og 41 supplerende mannskaper, bærere

Les mer om Vårt Team

Sikkerhet

Kilimanjaro.no sitt team med autoriserte guider har lang erfaring i å bestige Kilimanjaro. Vi legger opp turer slik at vi ikke utsetter våre deltakere for risiko. Vi kan likevel ikke garantere at uønskede hendelser ikke oppstår. Vår sjefsguide vil alltid ha et godt overblikk og være tilstede med en gang hvis en person får problemer. Personen som får problemer i høyden bli returnert lavere høyder sammen med guide og bærere. Er det behov for mer behandling er det førtehjelpsteam på alle campene. Guidene har også kommunikasjon med vårt team i Moshi som kommuniserer med oss i Norge som har beredskap 24/7.
Vi tegner også forsikring hos Flying Doctors som har 24/7 beredskap og stiller med legefly, helikopter om det er større hendelser og nødvendig med evakuering til sykehus.  Som kunde må du i tillegg tegne fullgod reiseforsikring for hele turen.

Mat

Alle måltider inngår på Kilimanjaro. Maten er god og velsmakende og tilpasset våre ganer. Vi har gjennom mange år utviklet en meny som tilfredsstiller ernæringsbehov og er smakelig sammensatt. Vi har bygd opp måltidene med mye karbohydrater og ”norske” kjente smaker.

Dagens meny på Kilimanjaro kan se slik ut

  • Dere vekkes med kaffe og te som serveres på «senga»
  • Frokosten består av brød, diverse pålegg, stekt egg, bacon og  eller pølse og alltid havregrøt. Drikke består av te, kaffe, varm kakao og vann.
  • Kjøkkenteamet smører niste til dagens lunsj
  • Før middag og rett etter ankomst campen serveres det varm drikke, friske jordnøtter eller ny poppet popkorn.
  • Middagen består av suppe til forrett, hovedretten som kan bestå av potet, ris eller pasta med kylling, svinekjøtt, storfekjøtt eller fisk og grønnsaker. Frisk frukt til dessert
  • Alltid tilgjengelig drikke

Har du ønsker om tilpasset diett eller du har matintoleranse er det selvsagt mulig å imøtekomme dine ønsker og behov. 

Vann

Første dagen på fjellet får dere flaskevann, 3 liter hver. Resten av turen er det tilgjengelig så mye vann der har behov for, husk og drikk minst 3 liter vann under turens gang i tillegg til drikke til frokost og middag, husk te og kaffe er vanndrivende. Vannet vi serverer hentes fra nærliggende fjellbekker, kokes og anses som helt trygt å drikke. Ønsker du ytterligere å forsikre deg, kan du tilsette Micropur. Har du vanskeligheter med å drikke tilstrekkelig mengde kokt vann, bland gjerne inn tilsetnings pulver som øker smakeligheten og energiopptaket

Hygiene

Det er alltid tilgjengelig varmt vann til kroppsvask og håndvask. Vask alltid hendene før måltid og eller bruk våtservietter og antibac.

Utstyr

Vi stiller med alt fellesutstyr. Fellesutstyr er telt, messetelt, bord, stoler og alt nødvendig kjøkkenutstyr. For personlig utstyrsliste, se pakkeliste

Innkvartering

Reiser man alene vil man disponere eget telt på Kilimanjaro. Dersom to personer reiser sammen overnatter man i romslige og gode fjelltelt. Før og etter bestigningen av Kilimanjaro bor du i landlige omgivelser i et bra hotell med fine rom, gode senger og bra mat.

Tips

Overrekkes til sjefsguiden etter endt tur. Ca. 200 US$ per person etter bestigningen
På safari tipser man siste dag, 5-10 US$ per person per dag. 

Oppbevaring av bagasje

Ønsker du å oppbevare utstyr eller overflødig bagasje under bestigningen av Kilimanjaro, settes dette igjen i resepsjonen på ankomst hotellet og oppbevares trygt. Du henvender deg også til vårt team om dette. Når du reiser på safari setter du igjen overflødig bagasje på hotellet før safari avreise i samråd med vårt team. Denne bagasjen vil bli kjørt ut til flyplassen uten ekstra kostnader når du kommer fra safari for hjemreise eller du reiser videre til annen destinasjon.  

SE OGSÅ
machame-ruten-med-akklimatisering-og-mafia-island

Machameruten med akklimatisering og Mafia Island

Gi deg selv en skikkelig avslapping etter harde dager på Kilimanjaro. Vi flyr deg til unike Mafia Island. Mafia er er ekte paradis med få turister. Her dyker og svømmer dere med de harmløse hvalhaiene, giganter på 15 meter, i en av verdens mest varierte marinenasjonalparker.

16 dagerFra 41,900,-Les mer

kilimanjaro-storsafari

Machameruten med akklimatisering og safari i 3 parker

Denne reisen kombinerer bestigning av Kilimanjaro med safari i Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti. Fra november til mars befinner "The Great Migration" seg i Serengeti med gnu kalving i februar. Dette er reisen som kombinere Kilimanjaro med Afrikas beste safari.

15 dagerFra 53.900,-Les mer

kilimanjaro-safari-zanzibar

Machameruten med akklimatisering, safari og Zanzibar

Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve alt! Vi tar deg med på en uforglemmelig reise til Kilimanjaro og en fantastisk safari til Tarangire Nasjonal Park. Turen avsluttes på vakre Zanzibars kritthvite strender ute i Det indiske hav.

18 dager47.900,-Les mer

kilimanjaro-zanzibar

Machameruten med akklimatisering og Zanzibar

Gi deg selv en skikkelig avslapping etter harde dager på Kilimanjaro. Vi flyr deg til vakre Zanzibar hvor du kan nyte sanden mellom tærne, lade batteriene og oppleve denne flotte øya som ligger i Det indiske hav. Zanzibars særegen historie setter deg tilbake til Sultanens tid.

16 dagerFra 38.900,-Les mer

kilimanjaro-tarangire

Machame Ruten med akklimatisering og safari i Tarangire Nasjonalpark

Denne reisen er godt tilrettelagt med tanke på god akklimatisering på Kilimanjaro. Vi benytter den kjente og naturskjønne Machame ruten. Denne turen passer godt for dere som ønsker store variasjon på turen mot toppen. Turen “premieres” med store safariopplevelser.

13 dagerFra 39.900,-Les mer

kilimanjaro

Machameruten - med akklimatisering

Dette er reisen for deg som kun ønsker å bestige Kilimanjaro. Turen har selvfølgelig god akklimatisering, en ekstra dag på fjellet! Her går du gjennom tropisk regnskog og arktisk ørken over korte avstander. En ekstra dag på fjellet øker sjansen for å nå toppen - Uhuru Peak!

11 dager33.900,-Les mer