Praktisk informasjon

Reisegarantifondet

Reiser bestilt gjennom Kilimanjaro.no er gjennom Topp Afrika AS lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår

Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Kilimanjaro.no når dere booker en reise. 

Betaling av reisen

Når vi mottar din bestilling vil snarest sender ut depositumsfaktura på 3.000,-

Restbeløpet vil bli fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.

Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

Betaling med kort

Ønsker du å betale din reise med kort vil vi kunne legge til rette for dette mot et ekstra gebyr på 2.9% på summen som ønskes belastet.

Pass

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Visum

Vi anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2019) Visum kan ikke betales med kredittkort, visum må kjøpes kontant i amerikanske dollar.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Vaksinasjon og reiseråd

Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Kilimanjaro,no vil ikke gi råd ang. vaksinering. Dette begrunnes med respekt for norske helsemyndigheters faglige dyktighet og at råd om vaksiner og krav oppdater fra verdens helseorganisasjon i direkte linje til norske helsemyndigheter.

Finn din nærmeste vaksineklinikk, sjekk ut Vaksine1

Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Kilimanjaro.no tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h må du sjekke om din forsikring er dekkende.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Valuta

Vi anbefaler at du tar med deg 3-400 amerikanske dollar.
Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

Bagasje på fly

Bagasjevekt Ethiopian Airlines: 2 kolli x 23 kg + 7 kg håndbagasje

Innenriksfly i Tanzania med Precision Air: 1 kolli x 23 kg + 8 kg håndbagasje

Du er selv ansvarlig å holde deg oppdatert om flyselskapene sine bagasjeregler.

Forandringer kan oppstå uten at Kilimanjaro.no har fått anledning til å informere deg som reisende.

Sikkerhet

Kilimanjaro.no, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Kilimanjaro.no kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Kilimanjaro.no har fått anledning til å informere deg som reisende.

Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.

De fleste hoteller/lodger/camper har "Tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

Overrekkes til sjefs guiden etter endt tur. Ca. 200 US$ per person etter bestigningen av Kilimanjaro.

På safari tipser man siste dag, 10 US$ per person per dag.

Betaling lokalt

Valutaen i Tanzania heter shilling (TZS).  De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. Det rådes likevel å ta med noe kontanter i dollar, som en start. I byene kan en ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landsbygda er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor er viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene.

Språk

Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Lokale skikker og bekleding

Den jevne tanzanianer oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvendt. Når man møter en tanzanianer, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilse frasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Som turist er det viktig å være klar over at Zanzibar og deler av fastlandet er et muslimsk samfunn. Turister bør være nøye med å følge kleskode og unngå å nyte alkohol andre steder enn på restauranter som har tillatelse til å servere alkohol. Spesielle forholdsregler bør tas under Ramadan. Når man beveger seg på offentlige steder, bør kvinner alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Klima

Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.
Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.
På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader. 
Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.
Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

Elektrisitet

De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el. nettet, de benytter seg av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.

På Kilimanjaro finnes det ikke lademuligheter, ta gjerne med en "powerbank". eller solcelle om du lade mobil eller kamera.

Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.

Er det ikke lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet å lade i resepsjonen.

Flere av våre safari biler har lademuligheter mens man er ute og kjører.

 
SE OGSÅ
machame-ruten-med-akklimatisering-og-mafia-island

Machameruten med akklimatisering og Mafia Island

Gi deg selv en skikkelig avslapping etter harde dager på Kilimanjaro. Vi flyr deg til unike Mafia Island. Mafia er er ekte paradis med få turister. Her dyker og svømmer dere med de harmløse hvalhaiene, giganter på 15 meter, i en av verdens mest varierte marinenasjonalparker.

16 dagerFra 41,900,-Les mer

kilimanjaro-storsafari

Machameruten med akklimatisering og safari i 3 parker

Denne reisen kombinerer bestigning av Kilimanjaro med safari i Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti. Fra november til mars befinner "The Great Migration" seg i Serengeti med gnu kalving i februar. Dette er reisen som kombinere Kilimanjaro med Afrikas beste safari.

15 dagerFra 53.900,-Les mer

kilimanjaro-safari-zanzibar

Machameruten med akklimatisering, safari og Zanzibar

Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve alt! Vi tar deg med på en uforglemmelig reise til Kilimanjaro og en fantastisk safari til Tarangire Nasjonal Park. Turen avsluttes på vakre Zanzibars kritthvite strender ute i Det indiske hav.

18 dager47.900,-Les mer

kilimanjaro-zanzibar

Machameruten med akklimatisering og Zanzibar

Gi deg selv en skikkelig avslapping etter harde dager på Kilimanjaro. Vi flyr deg til vakre Zanzibar hvor du kan nyte sanden mellom tærne, lade batteriene og oppleve denne flotte øya som ligger i Det indiske hav. Zanzibars særegen historie setter deg tilbake til Sultanens tid.

16 dagerFra 38.900,-Les mer

kilimanjaro-tarangire

Machame Ruten med akklimatisering og safari i Tarangire Nasjonalpark

Denne reisen er godt tilrettelagt med tanke på god akklimatisering på Kilimanjaro. Vi benytter den kjente og naturskjønne Machame ruten. Denne turen passer godt for dere som ønsker store variasjon på turen mot toppen. Turen “premieres” med store safariopplevelser.

13 dagerFra 39.900,-Les mer

kilimanjaro

Machameruten - med akklimatisering

Dette er reisen for deg som kun ønsker å bestige Kilimanjaro. Turen har selvfølgelig god akklimatisering, en ekstra dag på fjellet! Her går du gjennom tropisk regnskog og arktisk ørken over korte avstander. En ekstra dag på fjellet øker sjansen for å nå toppen - Uhuru Peak!

11 dager33.900,-Les mer