• Informasjon
 • Dag for Dag
 • Inkludert
 • Bestill tur

Machameruten med akklimatisering og safari i 3 parker

Denne reisen kombinerer bestigning av Kilimanjaro med safari i Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti. Fra november til mars befinner "The Great Migration" seg i Serengeti med gnu kalving i februar. Dette er reisen som kombinere Kilimanjaro med Afrikas beste safari.

del på facebook

Kilimanjaro - Machameruten

Machameruten har god akklimatisering i og med at man oppholder seg flere dager i "rett høyde", ca. 4000 m.o.h. Walk high, sleep low er den rette måten å bestige høye fjell for å tilvenne kroppen det lave oksygennivået og oppnå god akklimatisering. Machameruten har denne tilnærmingen der du går opp i høyden og ned til campene som ligger lavere for å overnatte. Selv om du er godt forberedt og godt akklimatisert når du velger en tur tilrettelagt av oss må du regne med at dette er krevende.

Å bestige et fjell på nesten 6000 meter krever god fysikk og evne til takle utmattelser.

Men dette klarer du også - som så mange andre som har benyttet Kilimanjaro.no.

Ngorongoro og Serengeti - The Great Migration

Ngorongoro Conservation Area dekker et stort område der selve krateret er en liten del av det bevarte området. Selve Ngorongoro krateret er geologisk sett en kaldera, en sammenrast vulkan. Geologer antar at før Ngorongoro «raste» sammen inne i seg selv, var høyden omtrent som Mt. Kilimanjaro. Nede i selve krateret lever det ca. 30.000 dyr, et imponerende antall. Nedstigningen fra kraterkanten på ca. 2.300 m.o.h til krater bunnen er på ca. 600 høydemeter.

Hver oktober til mars foregår det et fantastisk skue når gnu og sebra vandrer inn fra Masai Mara i Kenya til Serengetis enorme sletter i Tanzania. The Great Migration er verdens største dyrevandring med ca. 1.5 millioner gnu og 500.000 sebra. Det er klimaet som er den styrende kraften til denne vardingstrangen – der denne enorme flokken er på konstant leting etter de beste beitene. De flest kjente dyrene på savanne er stedbundne og kalver spredt gjennom hele året - gnu kalver sentrert ute på den åpne savannen der de i større grad kontrollere predatorene med "sebraen som øyne". Fra slutte av januar og utover i februar står gnu flokkene tett i tett og kalver. Kalvingen skjer på de samme områdene år etter år og predatorene som løve, leopard, gepard og hyene har en nedarvet kunnskap om hva som er i emning. Her samles også predatorene for å få seg et «lettere måltid" .

Å få være tilstede, stå midt i disse flokken sammen med din dyktige sjåfør/guide å observere på nært hold jaktende løver, geparder og leoparder som lykkes med sin jakt er et fantastisk skue.

«Uttalt av en som opplevde løver som lyktes med sin jakt - brutalt, veldig vakkert, svært nødvendig og så naturlig»

Dette er sagt om oss:
Vi har hatt en fantastisk reise. Fra vår ankomst til Tanzania har vi hatt følelsen om å bli ivaretatt av profesjonelle guider og land representanter. Alle bosteder har vært supre, med hyggelige mennesker, god mat og ingen tendenser til afrikansk mage. Vi har hatt store opplevelser i Ngorongoro og Serengeti med dyreliv og guide som var som et oppslagsverk av kunnskap og gode kjøreferdigheter. Toppen var løvenes jakt på bøffel gjennom teltleiren og rett utenfor vårt telt i nattens mørke med påfølgende kill av bøffel på morgenkvisten. Der lå 20 løver rundt bøffelen som fremdeles dro sine siste pust mens den største løvemor hadde bitt seg fast i strupen for å avlive dagens jaktbytte. Mektig og sterk opplevelse om livets sirkel på Serengeti

Eva -Britt / Rolf

Bruker kommentarer

Dagsprogram for turen

DAG 1: AVREISE FRA NORGE

Velg din utreiseflyplass i bestillingsskjemaet

Vi tilbyr utreise fra:
*
 Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Molde, Trondheim, Bodø, Evenes, Tromsø, Alta og Kirkenes.

Du flyr til Oslo med SAS og videre til Tanzania og lander neste dag.

Internasjonale flybilletter tur/retur er inkludert fra en rekke flyplasser i hele Norge, se "Valg ønsket avreiseflyplass" i bestillingsskjema. Fra/til enkelte flyplasser med få avganger kan det være vanskeligheter med gjennomgående billetter på enkelte datoer. Gjelder dette deg vil vi raskt komme tilbake med informasjon når vi har mottatt din bestilling.

DAG 2: ANKOMST TANZANIA, MØTE MED GUIDE

Du lander i Addis Ababa og flyr videre til Kilimanjaro International Airport (JRO).
Ved ankomst Tanzania kjøper man visum og blir møtt av en av våre dyktige medarbeidere som tar deg med til lodgen som ligger ved foten av Kilimanjaro.

Rundt kl. 16:00 ankommer sjefsguiden for å gå gjennom programmet og for å briefe gruppen. Sammen med sjefsguiden går dere gjennom turen, dag for dag, bli kjent og skaper et godt samhold i gruppen.

INKLUDERT

Middag

Middag

Weru Weru River Lodge

Weru Weru River Lodge

DAG 3: MACHAME GATE - MACHAME CAMP

Fra 1800 m.o.h til 3000 m.o.h
Dagens etappe: 10 km, 6 - 8 timer
Temperatur: Dag ca.10 til 25 grader. Natt ca. 2 til 10 grader.


Dere kjøres til gaten der sjefsguiden foretar det nødvendige papirarbeidet for å klarere gruppen. Dagens etappe går i sin helhet gjennom regnskogen.

 

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 4: MACHAME CAMP - SHIRA CAMP

Fra 3000 m.o.h til 3850 m.o.h
Dagens etappe: 7 km, 5 - 7 timer
Temperatur: Dag ca. 5 til 15 grader. Natt ca. -2 til 3 grader.

Machame Camp ligger i overgangen mellom regnskog og lyngmark. Dagens etapper går i sin helhet gjennom storvokst lyng med god utsikt over landskapet.

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 5: SHIRA CAMP - BARRANCO CAMP

Fra 3850 m.o.h via 4500 m.o.h til 3900 m.o.h
Dagens etappe: 10 km, 7 - 9 timer
Temperatur: Dag ca. 0 til 15 grader. Natt ca. -2 til 3 grader.

Shira Camp ligger åpent og oversiktlig til på ei stor slette med fantastisk utsikt til Afrika 4. høyeste fjell, Mt. Meru. Dagens etapper går i åpent oversiktlig landskap med lite vegetasjon. Lava Tower som passeres på 4500 m.o.h er et mektig syn.

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 6: BARRANCO CAMP - KARANGA CAMP

Fra 3900 m.o.h til 3900 m.o.h
Dagens etappe: 6 km, 5 timer
Temperatur: Dag ca. 0 til 15 grader. Natt ca. -2 til 5 grader.

300 meter inn i dagens etappe starter den spennende og spektakulære forseringen av Barranco Wall, også kalt «frokost dreperen». En bratt stigning på ca. 300 høydemeter, ingen teknisk klatring. Hele dagens etappe går i åpent landskap.

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 7: KARANGA CAMP - BARAFU CAMP

Fra 3900 m.o.h til 4600 m.o.h
Dagens etappe: 4 km, 4 - 5 timer
Temperatur: Dag ca. 0 til 15 grader. Natt ca. -7 til 5 grader.


Karanga Camp ligger åpent til på den arktiske ørkensletten, noen gresstuster overlever selv med frost hver natt. Etappen i dag er jevnt stigende hele veien, stein og sand dominerer.

 

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 8: UHURU PEAK, 5895 MOH

Fra 4600 m.o.h til 5895 m.o.h til 3100 m.o.h
Dagens etappe: 19 km, 14 - 18 timer
Temperatur: Dag ca. -5 til 17 grader. Natt ca. -15 til 10 grader.


Klokke 24.00 starter dagens etappe som går relativt bratt oppover på jevnt sand underlag til Stella Point, derfra blir det betydelig slakere opp til Uhuru Peak. Etter toppbesøket går turen nedover til Mweka Camp. Alle klimasoner og vegetasjonstyper passeres på turen med til 3000 m.o.h

 

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 9: MWEKA CAMP - MOSHI

Fra 3100 m.o.h til 1820 m.o.h
Dagens etappe: 10 km, 3 - 4 timer
Temperatur: Dag ca. 10 til 25 grader. Natt ca. 5 til 12 grader.

Dagens etappe går i sin helhet nedover i regnskogen fram til Mweka Gate. Sjåføren henter dere og kjører dere ned til festen hvor det blir servert god lunsj og det blir diplomutdeling sammen med deres fjellcrewet som vil hedre dere med sang og dans. Gratulere med bragden!

 

INKLUDERT

Helpensjon

Helpensjon

DAG 10: Transfer till Karatu

Etter frokost, tar dere plass i safaribilen og kjører ut i Tanzanias villmark. 

I dag blir det ingen safari, uten etter et par timer med bil er du hjemme hos deg og vil få tid til å hvile deg etter de tunge dagene med å klatre Kilimanjaro.

Lake Manyara strekker seg 50 km langs bunnen av den 600 meter høye Rift Valley forkastning. Lake Manyara en naturskjønn perle som Ernest Hemingway lovpriste som noe enestående vakkert, "det vakreste jeg hadde sett i Afrika".

Dagen brukes i parken hvor man kan være heldig å oppleve både store flokker med elefanter, løver, apekatter og antiloper.

Lunsjen nytes på piknikområdet med flott utsikt utover Manyara sjøen.

På ettermiddagen går turen videre til lodgen som ligger i utkanten av byen Karatu.

 

INKLUDERT

Endoro Lodge3

Endoro Lodge
star ratingstar ratingstar rating

Helpensjon

Helpensjon

DAG 11: TIL SERENGETI

Etter frokost setter dere kursen mot verdenskjente Serengeti nasjonalpark. Kjøringen fra Ngorongoro til Serengeti gir stort sett safariopplevelser hele veien. Landskapet i Serengeti preges av det ravgule savannegresset og granittformasjonene, kopjene, som stikker opp fra bakken og gir dette landskapet et unikt særpreg.

Dere ankommer campen på ettermiddagen etter en flott safaridag med mange opplevelser!

INKLUDERT

Frokost, lunsj og middag

Frokost, lunsj og middag

Kati Kati Tented Camp

Kati Kati Tented Camp

DAG 12: SAFARIDAG I SERENGETI

Serengeti er Tanzanias og kanskje Afrikas mest kjente nasjonalparker med den største tettheten av pattedyr i verden. Her lever dyrene helt uten påvirkning fra mennesker. Ca. 1,5 millioner gnu, 500.000 sebra, 400.000 thompson gaseller, store mengder elefanter, bøfler, sjiraffer, flodhester, 3.500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener og antiloper og gaseller.

Her finner også verdens største dyrevandring sted i desember - juniMigrasjonen er et fantastisk skue, der den ”ruller” over Serengeti, hovedsakelig bestående av gnu og sebra. Bestandene av gnu og sebra befinner seg på bestemte plasser til bestemte tider der klimaet er den styrende kraften for vandringen. 

INKLUDERT

Frokost, lunsj og middag

Frokost, lunsj og middag

Kati Kati Tented Camp

Kati Kati Tented Camp

DAG 13: SAFARI NGORONGORO KRATERET

Etter frokost setter dere kursen mot verdens 8. underverk som Ngorongoro-krateret kalles.  Sjåføren har tatt med lunsjpakker som dere spiser nede i krater på avsatt plass for dette formålet. Seint på ettermiddagen kjører dere opp av krateret til lodgen i Karatu.

Nedstigningen fra kraterkanten på ca. 2.300 m.o.h til karter bunnen er på ca. 600 høydemeter.

Nede i selve krateret lever det ca. 30.000 dyr, et imponerende antall. Av de kjente afrikanske dyrene er det stor sett bare krokodille og sjiraff som glimrer med sitt fravær.

Dere har med pikniklunsj som nytes nede i krateret. På ettermiddagen går turen til lodgen i Karatu. 

INKLUDERT

Endoro Lodge3

Endoro Lodge
star ratingstar ratingstar rating

Frokost, lunsj og middag

Frokost, lunsj og middag

DAG 14: SAFARI LAKE MANYARA OG HJEMREISE

Etter tidlig frokost kjører dere til Lake Manyara nasjonalpark. Ernest Hemingway lovpriste Lake Manyara som noe enestående vakkert, "Det vakreste jeg hadde sett i Afrika". Parken har over 350 registrerte fuglearter. Ofte kan man se store flokker med flamingoer som «farger sjøen rosa». Du kommer tett på apekatter, elefanter, flodhester, antiloper og giraffer. Parken er kjent for sine løver som klatrer i trær. 

Lake Manyara er et mikrokosmos av tanzaniansk natur og tanzaniansk safariopplevelse med frodig jungelaktig skog, savanne, ferskvann, sodasjø og busklandskap med tørre områder. Denne vekslingen av naturtyper over korte avstander gir mulighet for tilhold av mange dyreslag.

Etter fantastiske dager på safari og kilimanjaro blir dere kjørt til flyplassen for retur til Norge.

INKLUDERT

Frokost

Frokost

DAG 15: ANKOMST NORGE

Du ankommer Oslo og flyr videre til din flyplass.

Takk for turen og velkommen tilbake til Kilimanjaro.no

Hva er inkludert i reisen?

Inkludert i reisen

 • * Internasjonale flybilletter tur/retur Norge, fra din valgte avreiseflyplass
 • Engelsktalende sertifiserte guider og hjelpeguider
 • Bærere
 • Kokk
 • 2 netter på Weru Weru River Lodge
 • 7 dager / 6 netter på Kilimanjaro
 • Gode fjelltelt som deles av 2 personer
 • Du har et privat telt for deg selv om ønskelig
 • Mattelt med bord og stoler
 • Måltider som beskrevet i program, alle måltider på Kilimanjaro
 • Drikke til mat på Kilimanjaro; vann, kaffe, te og sjokoladedrikke
 • Daglig snacks ved ankomst campen
 • Rikelig med kokt drikkevann på Kilimanjaro
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • ** Medlemskap i AMREF Flying Doctors
 • 24 timers vakttelefon
 • Safariutrustet Toyota Land Cruiser
 • Engelsktalende guide
 • Maksimum 6 deltakere i hver safaribil
 • Safari i Lake Manyara Nasjonalpark
 • Safari i Serengeti Nasjonalpark
 • Safari i Ngorongoro Krateret
 • 3 netter på Endoro Lodge 
 • 2 netter på Kati Kati Tented Camp

Internasjonale flybilletter tur/retur er inkludert fra en rekke flyplasser i hele Norge, se "Valg ønsket avreiseflyplass" i bestillingsskjema. Fra/til enkelte flyplasser med få avganger kan det være vanskeligheter med gjennomgående billetter på enkelte datoer. Gjelder dette deg vil vi raskt komme tilbake med informasjon når vi har mottatt din bestilling.

** Medlemskapet vi tegner i AMREF Flying Doctors er en evakuerings ordning og ingen forsikring. Du må selv sørge for dekkende reiseforsikring for ditt behov. Ved en eventuell evakuering vil AMREF Flying Doctors kommunisere direkte med ditt forsikringsselskap og oppgjør skjer direkte med ditt forsikringsselskap uten at du involveres. Medlemskapet i AMREF Flying Doctors er ment å tjene ditt behov ved en nødvendig evakuering på en rask og effektiv måte, der du slipper å delta aktivt i kommunikasjon mot ditt forsikringsselskap.

Ikke inkludert i reisen

 • Drikkevarer som ikke er nevnt i prisen inkluderer
 • Måltider ikke nevnt i dag til dag program
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Evt. enkeltrom på hotell/lodge
 • Tilleggsaktiviteter
 • Visum Tanzania 50 USD
 • Tips til crewet på Kilimanjaro ca. 350 USD fra hver deltaker
 • Tips til safarisjåfør, ca 50 USD fra hver deltaker
 • Utgifter av personlig karakter
1. Velg avreise
2024
12/07/2024 02/08/2024 06/09/2024 27/09/2024 11/10/2024 25/10/2024 21/12/2024
Enkeltroms/telt tillegg kr 5.500,-
SE OGSÅ

Machame Ruten med akklimatisering og safari i Tarangire Nasjonalpark

Denne reisen er godt tilrettelagt med tanke på god akklimatisering på Kilimanjaro. Vi benytter den kjente og naturskjønne Machame ruten. Denne turen passer godt for dere som ønsker store variasjon på turen mot toppen. Turen “premieres” med store safariopplevelser.

13 dagerFra 41.900,-Les mer

Machameruten - med akklimatisering

Dette er reisen for deg som kun ønsker å bestige Kilimanjaro. Turen har selvfølgelig god akklimatisering, en ekstra dag på fjellet! Her går du gjennom tropisk regnskog og arktisk ørken over korte avstander. En ekstra dag på fjellet øker sjansen for å nå toppen - Uhuru Peak!

11 dager33.900,-Les mer

Machameruten med akklimatisering og Mafia Island

Gi deg selv en skikkelig avslapping etter harde dager på Kilimanjaro. Vi flyr deg til unike Mafia Island. Mafia er er ekte paradis med få turister. Her dyker og svømmer dere med de harmløse hvalhaiene, giganter på 15 meter, i en av verdens mest varierte marinenasjonalparker.

16 dagerFra 41,900,-Les mer

Machameruten med akklimatisering og Zanzibar

Gi deg selv en skikkelig avslapping etter harde dager på Kilimanjaro. Vi flyr deg til vakre Zanzibar hvor du kan nyte sanden mellom tærne, lade batteriene og oppleve denne flotte øya som ligger i Det indiske hav. Zanzibars særegen historie setter deg tilbake til Sultanens tid.

16 dagerFra 38.900,-Les mer

Machameruten med akklimatisering, safari og Zanzibar

Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve alt! Vi tar deg med på en uforglemmelig reise til Kilimanjaro og en fantastisk safari til Tarangire Nasjonal Park. Turen avsluttes på vakre Zanzibars kritthvite strender ute i Det indiske hav.

18 dager47.900,-Les mer

Personlige opplysninger

Medreisende

Den eller de du fyller ut her, vil få en epost der de blir bedt om å fylle ut opplysningene vi trenger. Først når de har fylt ut denne informasjonen, kan vi bekrefte påmeldingen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke din personlige mailadresse til dette – da hver enkelt gjest må ha sin egen mailadresse.


Legg til medreisende