Blogg

Nå slipper du snart å gå opp til toppen av Kilimanjaro...

Publisert: 01/04/2022 Oppdatert: 22/09/2022
Tanzanianske myndigheter planlegger å bygge en kabelbane til toppen av Kilimanjaro!

I følge Reuters ønsker Tanzania å øke turiststrømmen til landet ved å bygge en taubane opp til toppen av Mt. Kilimanjaro.
Planleggingen foregår med et kinesisk og et vestlig selskap.

Årlig forsøker omkring 50 000 turister å bestige Kilimanjaro.
Vi i Kilimanjaro.no tilrettelegger for en del av disse turistene og bidrar dermed med sysselsetting av guider, bærere og andre som bor i nærhet av fjellet. 

"En taubane kan øke turisttrafikken med 50 % ved å gi tilgang til fjellet for de som ikke ønsker å bestige fjellet på tradisjonell måte", sier Constantine Kanyasu, deputy minister for tourism.

En deltaker fra Kilimanjaro.no sysselsetter 6 bærere, en guide, en kokk samt ansatte på hoteller.
Over 20.000 personer er direkte sysselsatt som følge av aktiviteten på Kilimanjaro.
Vi bidrar også til en betydelig varehandel lokalt. Alt av grønnsaker og kjøtt som spises på Kilimanjaro er høstet og slaktet av lokale bønder.

Kilimanjaro.no vil på det sterkeste advare mot å tro at en kabelbane vil øke turismen.

Kabelbanen vil stoppe aktiviteten med å bestige Kilimanjaro på en tradisjonell måte. Arrangører som tilrettelegger turer til Kilimanjaro vil sannsynligvis stoppe med sin aktivitet fordi interessen for Kilimanjaro reduseres betydelig når det er mulig å nå toppen med en kabelbane.
Fjellet vil bli så kommersialisert at vanlige fjellturister ikke ønsker å bestige Kilimanjaro lenger.
 Svært mange bærere, guider og kokker som har sitt virke med å lede turister trygt til toppen av Afrikas høyeste fjell, vil miste sin jobb.

Kilimanjaro.no tror det totale antallet med turister på årsbasis vil bli redusert fra dagens nivå, og ikke øke med 50% til ca. 75.000 turister slik minister Constantine Kanyasu antyder.

Vi roper et varsku og vil ta kontakt med turoperatører i Norge for felles opprop mot disse planene.